From Paris, With love

A se citi daca ai vazut filmul. Daca nu … citeste, dar iti vei da   seama cum se termina.

De mult vroiam sa scriu despre acest film. Am revazut      pentru a 4 oara finalul si mi am adus aminte. Este unul din cele  mai bune filme de actiune facute anul asta. Bine, in Franta.

Motive:

Travolta, face un rol extraordinar; un spion american.  Dar un  spion american, in adevaratul sens al cuvantului: de la  atitudinea tacanita, de la modul pragmatic de a rezolva situatia, de la  imbracaminte, de la superioritatea caracteristica americanilor  pana la neglijenta si nepasarea acestora. Cand se ridica de pe  banca pe malul Sennei dupa Royal Cheese, Travolta lasa punga  pe banca desi cosul era la 2 metri de el.

Drama sau mai bine zis dramele, una putin ascunsa desi sunt evidentiate de o simplitate similara cu desenatul unui patrat, conving tocmai prin simplitatea lor.

El, Reece, desi nu a avut curajul sa impuste un terorist sau  dusman isi va impusca iubita si totodata si viata pe care o dusese.

Ea, iubita, nu se mai chinuie sa ii explice ca dragostea e de mai multe feluri.. de tara, de iubit/a , de copil, de mama etc. Nu se intampla ca in filmele americane unde la final bad guys sunt impuscati dupa ce mai intai sunt omorati cu vorba.

Si mai e una, a lui Wax (Travolta) care recunoaste ca deasupra pragmatismului si felului de a fi, sta o femeie de care s a indragostit de mai multe ori. Iar coincidenta aruncata subtil, dupa ce Wax isi face numarul pe autostrada ii ureaza VIP-ului din delegatie : Welcome to Paris, Baby!

Sa fie pregatire pentru o continuare?

Oricum Luc Besson isi face intotdeauna treaba cu varf si indesat.

Advertisements

Leave a comment / Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s