Radem, glumim,…..,platim

Era o vorba din strabuni.

Ptr cine platim? Pentru Mertzane, Maybachuri, palate, averi monstruoase, ale unor oameni de “afaceri“. Nu politicieni. Astia sunt, cu cateva exceptii, marionete. Voi da exemple concrete, dar nu acum. Cu dovezi, dar nu acum, mi as taia craca de sub picioare.

Mai exista un alt tip de om de “afaceri” de pe urma celui care simtim unele schimbari si cu care am ajuns sa ne complacem. Sa nu credem cumva ca in alte tari altul e mersul. Nu, e acelasi, dar la alt nivel. E ceea ce a devenit si este de mult timp,  economia de piata. Situatia noastra este agravata deoarece in Romania, numai acest gen de oameni sunt si se formeaza.

Platim pentru ei, pentru averile de necheltuit intr-o viata normala, pentru banii care se duc zilnic din Romania in conturile offshore, platim prin criza.

Toata Europa plateste… fiecare tara in functie de cati astfel de oameni de “afaceri” are.

Romania va mai plati inca o generatie. Nu se va schimba nimic peste noapte. Nu s-a schimbat la revolutie. Nu s-a schimbat nici dupa 20 de ani. De ce s-ar schimba acum?

Solutie? solutii? Sunt. (poate nu ar fi toate astea cele mai bune) Nu e nimeni interesat sa le aplice.

Concluzie: romanul nu stie decat de frica. Educatia democratiei, responsabilitatea si patriotismul ii lipsesc cu desavarsire. Cand ar trebui sa fie mai uniti ca niciodata, romanii se cearta, se piresc unii pe altii, sunt lingusitori, doar doar nu isi vor pierde serviciul sau poate vor castiga ceva in plus.

Prefer sa trag concluzia la mijlocul textului. Restul e doar text de umplutura. Am asistat intamplator la o discutie mai aprinsa intre 4 persoane de aceeasi nationalitate. Li se pusese o intrebare. (ei fiind ambarcati pe o nava de vreo 5 luni) Cand vor sa plece? Sa scrie individual o data. S-au vorbit au discutat mai aprins apoi mai stins. Mai mult stat insemna mai multi bani. Dupa care a venit unul dintre ei si mi a zis: Plecam toti in data de 5 sept!

Sa imi imaginez dc erau romani. Veneau cu 4 date diferite, iar pana a 2a zi se suceau de 10 ori. Indiferent de locul in care se afla, noi, romanii suntem si vom fi in continuare la coada cozilor. Peste 30 de ani, posibil in lumea a 3a! Cel putin asta e drumul pe care il alegem in fiecare zi. Cu aceasi mentalitate de oi comuniste ne indreptam la munca crezand ca o sa treaca repede si nu vom face nimic toata ziua.

A inceput o noua saptamana! Spor la treaba!

Advertisements

Leave a comment / Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s