Nu! De azi muncesti!

O zi normala incepe cu o cafea de dimineata, cu drumul pana la munca, enervant sau poate linistit. Ajungi la munca si deschizi calculatorul. (lucrezi la o companie nationala sau una foarte mare, am uitat sa mentionez) Vrei sa verific mailu’… ala personal. Aaaa, stai ca nu poti ca nu poti sa accesezi yahoo.com, mai bine citesc o stire sa vad ce s a mai intamplat… stai ca degeaba dau search pe google… ca site urile de ziare si stiri sunt blocate. Te nervozezi un pic, iti revii si incerci sa te apuci de munca.

La mine la munca nu e nici un site blocat. Dar merge internetul mai greu decat in 2000.

Acum, fie vorba intre noi, angajatii. Am lucrat in diverse companii unde in unele nu aveai deloc acces la internet si in unele unde doar anumite site uri erau posibile de accesat. Ce il face sa creada pe angajator, director, CA sau patron suprem ca daca blocheaza accesul la internet, angajatii vor veni la munca si se vor apuca de munca imediat ce intra pe usa? Sau nu vor fi tentati sa se opreasca din munca decat in pauza de masa?

Ex: am vazut persoane care erau full de munca si se jucau cu “bilutele” … pe calculator sau care stateau la un solitaire mic. Unii jucau chiar spider solitaire…

PS: Intreb un olandez de vreo 50 de ani din Amsterdam. Cam cata iarba mai fumeaza olandezii avand in vedere ca e legala?

” We don’t smoke anymore, we know is bad for us.. . The only ones that are smoking are a few kids around 20’s , all the tourists … you see them waisted everywhere and the Germans that came for a quick shopping spree and run back o Germany. We have every day news with this guys that are getting caught on the border. They take for personal consumption, get a ticket and go home.”

Recunosc, ca am fost surprins. Dar se intelege ideea. Ce e interzis va fi mai atractiv decat restul. In cazul nostru, nu internetul.. ci pauzele de la munca. Practic asta se interzice prin oprirea accesului la net. Cine vrea sa munceasca, va muncii cine nu.. sigur va gasi altceva de facut.

Advertisements

Leave a comment / Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s