Intelesuri de departe…

Ultima luna petrecuta in tara, m-a facut sa-mi dau seama de cateva lucruri pe care romanii daca nu le dobandesc, ajungem la un scenariu pesimist ca cel de aici sau mai rau… (divizarea Romaniei in state mai mici.. etc)

Nu mai suntem uniti, dar nu in sensul ca “vecine nu mai ai bani las ca iti dau eu”. Sa ma explic. Am primit un mass pe mess care zicea ca in data de 17,18,19 ian 2011 sa nu mai alimentam (eu il sustin ca nu sunt in tara:)) cu combustibil. Lucru irealizabil, pentru ca cine are o afacere si va pierde bani, nu va lua in seama si chiar si asa eu ca persoana fizica cu salar si toate cele, “de ce sa nu alimentez daca am nevoie de combustibil, cine esti tu sa imi spui mie ce sa fac?”. Asta e mentalitatea care ne dauneaza, de ce sa fac eu ce-mi zici tu? Eu sunt roman si democrat si fac ce vrea muschii mei, daca tu nu ai bani de benzina, eu am. Eu un exemplu mic si stupid poate, dar asta e mentalitatea pe care o afisam de fiecare data. De ce sa ajut si eu in aceasi directie daca pe mine nu m-a afectat si nu ma va afecta?

Nu suntem in stare sa “pedepsim” rea-vointa si nesimtirea. In orice sens, de la manelaru, cocalaru care imi baga muzica la ore de 3-4 dimineata pana la politicienii afaceristi sau pana la conducatorii auto pe care ii doare in cur daca au trecut pe undeva si in urma actiunii lor s-a produs un accident… Nu mai exista responsabilitate civica.E plin de ” Hai sa ne facem de bani ca copilasii mei nu au ce sa mananca si audi-ul meu nu mai are motorina in rezervor”.

Nu suntem in stare sa ne auto si sa ne educam progeniturile. Sistemul de educatie familiala comunista nu a disparut din majoritatea familiilor. Iar de scoala, nu cred ca are rost sa aducem aminte… Viitorul suna bine. In orice caz de abia astept sa apara invatamantul privat, poate atunci mai avem o sansa, dar mai e mult pana departe, vorba cantecului.

“Figurile si talentul ne omoara si foamea ne doboara” cum zicea un tiganus acum ceva vreme. Neinteles de multi, figurile si fitzele de masini,telefoane,plasme,haine etc pentru cei care nu si le permit sunt producatoare de foamete si saracie.

“Un roman are 99 de meserii si ii mai lipseste una sa moara de foame” – o zicala din popor. Ne pricepem la toate si la nimic concret. Sunt pe o barja de constructii ce deserveste un jacket – mai simplu, in industria de petrol- la o companie romaneasca (nu, nu gresesc e romaneasca) si vad clar “specialistii” romani din domeniu.Pacat ca ii vad si pe cei straini…  No comment mai departe.

Munca nu e pentru toti, in special pentru romani. Banii in Romania trebuie sa creasca in copaci si pe buletin. Noi ca GIGI vrem!

Probabil mai sunt de spus… dar nu mai e timp… si e degeaba. Trist. La Multi Ani!

 

Advertisements

Leave a comment / Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s