Noi suntem Kapitalisti!!!Ura!Ura!Ura!

Kapitalism – scris cu “K” ca in filmul lui Alexandru Solomon – este acea mentalitate romaneasca prezenta descrisa atat de sublim si de adevarata.

Recomandat tuturor varstelor si pe toate intelesurile, filmul este un adevar datorita declaratiilor facute pe parcursul acestuia nefiind alterate decat de mintea bolnava a protagonistilor, de altfel niste actori excelenti, nu numai pe ecran.

Pentru cei care erau mai mici (inclusiv eu) si nu au inteles prea multe inainte si dupa revolutie, dar mai ales dupa, Kapitalism-ul practicat de cei din film ne explica subtil cam ce s-a intamplat. Nu contest ca in alte tari nu sunt “rechinii” lui Patriciu, dar Kapitalism-ul este inteles altfel. Agricultura este serioasa si adevarata ca industrie, autostrazile se fac, poate tot la licitatii manarite, dar cel care le castiga stie ca daca da buleala la urmatoarea licitatie nici el si nici cel care i-a favorizat contractul nu mai sunt acolo.

Nu trebuie sa fii expert sa vezi prin protagonistii documentarului sarat si presarat cu replici scoase din filme si comic book-uri.

Pe de alta parte, impartirea sugerata de Solomon care s-a facut dupa revolutie, sunt convins ca se va repeta inca o data, poate nu la aceasi magnitudine financiara, in momentul in care progeniturile neinstruite ale celor care isi impart feliile, nu neaparat numai cei din film, vor trebui sa preia controlul biznisului… Iar aici Poponet, Sida sau Eba vor pierde puterea. Noii veniti vor fi din interiorul companiilor sau din exterior sau alt mogul poate. Dar va fi o noua reimpartire.

Pe de alta parte, nu au aparut inca reglarile de conturi cu pistoale si bombe:) Poate ma uit eu la prea multe filme, dar in alte parti se practica. La noi, pe cand?

Advertisements

Leave a comment / Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s