Sf. Valentin = Sf. Valerica mai cu frica

 

Sa fi fost prin 1997 – 1998 cand am simtit ca trebuie mizat pe Sf. Valerica? Nu mai stiu. Sarbatoarea importata a prins un gust dulce aromat de ciocolata ambalata in forme de inimioare rosii si in Romania. Ce poate fi mai siropos decat o cutie de ciocolata in forma de inimioara? Nu stiu.. poate sa fie insotita de o mica poezie pe hartie la fel de colorata si aromata.

Ce nu inteleg, este mutarea pe Dragobete. Nu mai intelege nimeni cine si ce sarbatoreste. Pai ba Sf. Valerica, ba Dragobetele care e romaneasca, nu? Zic, sa se aleaga de comun acord o data la mijlocul intervalului sa-i zica Sf. Valerete.

Baiat fiind, ultima data cand am verificat, am apreciat dintotdeauna Sf. Valerica. De ce? Era o sansa, frate. Si inca este, nu? Deci ca si de Craciun cand tre sa fii mai bun si de Paste mai milostiv de Sf. Valerica trebuie sa ai parte de ceva actiune nu? Adica toata lumea sa aiba parte de actiune. Cracii sus, deci. Ce nu inteleg, iarasi (multe nu le inteleg in viata dar asta-i viata) este de ce baietii se feresc ca dracu de tamaie cand aud de sarbatoarea asta. Ca ei nu fac chestii siropoase, ca nu e manly and so on. Pai bai, frate, ca sa te iau asa, nu e o oportunitate? Tu aduci ceva, un cadouas, o prajiturica, poate cu ceva tenta sexuala si dupa aia vine si rasplata, nu? Va rasplatiti pana nu mai puteti. De ceva vreme am inceput sa inteleg de ce unii chiar se feresc de Sf. Valerica. Pentru ca ce am scris mai sus e doar teorie.

 

In realitate, ceea ce ii aduci persoanei iubite, ori e prea putin (a se citi prea ieftin) ori e prea sexos, ori “o doare capul”, si ajungi sa platesti numai tu persoanei respective “eforturile” de Valentine’s Day. Si nu, nu sunt cum ti-ai imaginat. Si atunci, pai sa nu-ti vina ca de la anul sa-ti mai lasi sfintii pe acasa fara sa-i mai iei cu tine?

Nu stiu zic si eu.

 

Catre my valentine, ce am scris mai sus e asa … general.. ca sa stii. Uuuuppsss!!!

 

 

Advertisements

2 comments on “Sf. Valentin = Sf. Valerica mai cu frica

Leave a comment / Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s