De ce filmele?

De ce filmele?

 

Cum se tranforma un film romantic, teen comedy etc. cu un buget de doar cateva milioane sa zicem, 10 mil in successuri de 100 mil.? Si de ce nu recunoaste nici un barbat si chiar anumite femei ca se uita si savureaza astfel de filme iar pe unele din ele chiar le baga intr-o caseta undeva in capusor pentru a le scoate mai tarziu ca referinta?

S-ar intoarce lumea pe dos? Da, cu siguranta. Si totusi exista acele filme din generatia fiecaruia ca punct de referinta, ca asa trebuie sa arate dragostea, sunt personajele cu care rezonam sau care ne fac atat de mult sa ne dorim sa fim ca ele.

 

De ce in discutie doare cele romantice si genurile adiacente? Pentru ca majoritatea oamenilor sunt normali si nu agenti speciali din fortele special. Desi multi si-ar dori.

 

Cand e vorba de imagini atat de vizuale create pentur ecran, pornite din niste randuri scrise si nascute din imaginatia unor persoane sunt niste copiii in fata magazinului de dulciuri. Care mai colorate si mai gustoase din care alegem pe cea pe care o dorim.

Si atunci Box office-ul nu ar trebui sa reflecte cat de bun este acel dulce acea prajitura pentru minte aleasa? Nu tot timpul, dar in majoritatea lor filmele sunt intr-o relatie direct proportionala cu box office-ul. Desigur, mai sunt si flop-urile

 

Dar oare nu e putin peste masura psihologica normala, daca exista asa ceva, practic sa-ti indese in subconstient tot felul de compartamente ca fiind normale? Pentru ca empatizand cu filmele e foarte usor sa gasesti legaturi cu realitatea si actiunile celor din jur. Dar oare care sunt filmele care chiar reprezinta realitatea intr-un film artistic si care nu? Cine e in masura sa le deosebeasca? Noi, toti si individual pentru ca pentru fiecare dintre noi exista o limita pe care noi o consideram normala. Cu cat mai anormale dar cu radacini de baza in normalitate cu atat mai mare succesul la box office. Cu cat mai mare succesul la box office cu atat sunt mai urmarite. Cu cat sunt mai urmarite cu atat mai mult in mintea fiecaruia tinand cont de limita discutata filmele,scenele, ideile respective devin un fel de truisme.

 

Dar daca persoana de langa tine nu e pe aceeasi lungime de unda, sa zicem? Atunci incep scenariile in capul fiecaruia incercand o asociere sau o combinatie de filme vazute din copilarie si pana in prezent. Viata devine un film, nu bate filmul sau invers ci pur si simplu devine un film. Filmul fiecaruia. Deci, cu cat vezi mai multe filme si mai bune cu atat ai mai multe optiuni de asociere de combinare intre ele, practice de visare de alegeri in viata.

 

Eu, personal, cred ca teoria asta se extinde nu numai la filme, evident. Cu cat inveti mai mult la scolile cele mai bune sau citesti cartile cele mai bune cu atat visele si optiunile fiecaruia se definesc mult mai usor, cu atat filmul vietii se traseaza mai intelept . Nehotararea dispare incet incet si devine siguranta.

 

Moralitatea si corectitudinea unui film, secvente, scene, povesti de dragoste devine un semn de intrebare, deoarece e prezentat/a intr-un anumit fel atat de psihologic si subversiv incat iti poate influenta daca nu constient in subconstient cu siguranta, o decizie,o alegere. Pana si alegerea unor perechi de pantaloni, poate fi o alegerea influentata de o imagine din film din reviste din carte etc… dar este corecta sau este corect comportamentul de a o adopta sau de a fi impotriva ei?

 

Oricum ar fi, e o alegere individuala si daca nu am fi influentati de nimic nimeni nu ar mai alege nimic,nu? Cum ar fi…

 

De ce filmele? Pentru ca pentru mine, unele din ele prezinta cel mai mare aport la imaginatia mea creandu-mi universe si lumi in care se poate trai 90 minute, nu o luna, nu o zi, nu un an, nu o viata… pentru ca de fiecare data cand le revezi, le vezi cu alti ochi, pentru ca realitatea si imaginea din unele pot fi atat de adevarate incat sa le traiesti in urmatoare momente ale vietii.

 

 

 

Advertisements

Leave a comment / Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s